Bij Microsoft is het momenteel alle hens aan dek voor de ontwikkeling en lancering van Windows 10. Windows 10 verschijnt op 29 juli voor desktops, laptops en tablets, maar op de versie voor smartphones moeten we iets langer wachten. Een woordvoerder van Microsoft heeft nu bekendgemaakt dat de smartphone-versie eind september of begin oktober zal verschijnen.

De lancering van Windows 10 wordt waarschijnlijk de grootste lancering in de geschiedenis van Microsoft, om de simpele reden dat het de eerste keer is dat een gigantische groep gebruikers de nieuwe versie gratis krijgt aangeboden. Gedurende het eerste jaar mag iedereen met een legale Windows 7- of Windows 8(.1)-computer upgraden naar windows 10. Gebruikers die te lang wachten en niet in de eerste 12 maanden upgraden zullen straks gewoon voor een licentie moeten betalen.

Windows 10 verschijnt op 29 juli maar wel alleen voor desktops, laptops en tablets. De versie voor smartphones laat wat langer op zich wachten In eerste instantie hield Microsoft vast aan het einde van het derde kwartaal, wat neerkomt op eind september, maar inmiddels wordt oktober ook al genoemd. Het lijkt erop dat Microsoft zelf nog geen exacte datum op de planning heeft staan, maar dat het mikt op eind september.

Mensen met een Windows 7 of Windows 8 computer kunnen nu al Windows 10 reserveren via een popupvenster dat automatisch op hun computer verschijnt.

Lees hier onze laatste review van de testversie van Windows 10.