Windows 10 verschijnt eind juli volgens directeur van AMD

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers heeft de CEO van AMD per ongeluk de lanceerdatum van Windows 10 bekendgemaakt. Windows 10 verschijnt volgens de CEO eind juli op de markt. Ze sprak over het effect van de lancering van Windows 10 eind juli op de back-to-school periode in augustus en september.

Het is voor het eerst dat er duidelijk komt over wanneer Windows 10 precies op de markt komt. Microsoft hield het vooralsnog op deze zomer maar dat is ergens tussen juni en september, niet echt duidelijk. Nu de CEO van AMD eind juli heeft genoemd is het een stuk duidelijker wanneer we Windows 10 kunnen verwachten.

De kans dat deze informatie onjuist is, is bovendien erg klein. Dat een bedrijf als AMD op de hoogte is van de plannen van Microsoft ligt voor de hand. AMD is nog steeds een speler op de markt voor processoren voor desktops en laptops. Zij gaan ongetwijfeld processoren leveren voor nieuwe systemen die met Windows 10 uitgevoerd gaan worden.

Wat we nu zeker weten is dat Windows 10 voor desktops en laptops eind juli zal verschijnen. Of de Windows 10 versie voor smartphones en tablets dan ook wordt gelanceerd is niet met zekerheid te zeggen. De kans bestaat dat Microsoft de versie voor smartphones en tablets later beschikbaar maakt. Al ligt dat niet helemaal voor de hand, Windows 10 wordt steeds gepresenteerd als één besturingssysteem voor alle apparaten, waarbij de Windows-apps ook op al deze apparaten kunnen werken. Het ligt voor de hand dat Windows 10 dan ook voor alle apparaten tegelijk beschikbaar komt.

Bron:SeekingAlpha