1 min

De ING loopt voorop in Nederland met contactloos betalen, het bedrijf heeft een Android-app ontwikkeld welke geschikt is voor Android 4.4 en hoger waarmee contactloos betaalt kan worden. Alle winkels die nu al contactloos betalen ondersteunen met de bankpas ondersteunen ook contactloos betalen met de smartphone, zolang de smartphone beschikt over een NFC-chip.

De zomer zal de app beschikbaar komen voor alle Android-gebruikers en kan er contactloos betaald gaan worden via de smartphone. De ING voegt nog wel enkele beperkingen toe, net zoals bij het contactloos betalen met de bankpas het geval is. Betalingen tot 25 euro kunnen met of zonder pincode betaald worden, dit bepaalt de consument zelf. Bedragen boven de 25 euro vereisen altijd een pincode, ook als een aantal contactloze betalingen de 50 euro passeert is weer een pincode vereist.

Contactloos betalen is redelijk nieuw dus het is logisch dat de ING nog enkele drempels op werpt om de veiligheid te garanderen. Mogelijk dat de app in de toekomst ondersteuning krijgt voor vingerafdruksensors zodat ook de pincode tot het verleden behoort.

Volgens de ING kan in Nederland al bij ruim 80.000 pinautomaten contactloos betaald worden. Onder andere de Albert Heijn en Stations hebben vrijwel alle pinautomaten al vervangen door een nieuwe automaat met ondersteuning voor contactloos betalen.