1 min

De ING heeft bekendgemaakt dat het kosten in rekening gaat brengen aan klanten die graag draadloos betalen met hun smartphone. De Mobiel Betalen-app van de ING krijgt ondersteuning om draadloos te betalen mits het toestel beschikt over Android 4.4 en een NFC-chip.

ING laat weten dat iedereen gratis draadloos kan betalen met zijn smartphone gedurende de eerste zes maanden, daarna brengt de bank 50 cent per maand in rekening. Voor studenten blijft het draadloos betalen altijd gratis. Om gebruik te kunnen maken van het draadloos betalen moet je een Android-smartphone hebben met een NFC-chip en minimaal Android-versie 4.4 draaien.

Helemaal onbeperkt kan je overigens niet betalen met je smartphone, het gaat slechts om bedragen tot 25 euro. Voor bedragen boven de 25 euro moet je gewoon een pincode intypen en ook als je meerdere kleine betalingen hebt gedaan zonder pincode maar in totaal voor meer dan 50 euro.

Het lijkt erop dat de ING de kosten voor de ontwikkeling van de mobiele app probeert terug te verdienen op de early adaptors. Geld blijven vragen voor deze dienst is namelijk houdbaar aangezien je met een ING-betaalpas ook draadloos kan betalen op dezelfde manier, maar dan is het gratis.