1 min

ING heeft vandaag zijn definitieve versie van de mobiel betalen-app gepresenteerd waarmee je contactloos kan betalen. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je beschikken over een Android-smartphone met een NFC-chip en minimaal Android-versie 4.4 of hoger. De eerste zes maanden zijn gratis, daarna hanteert ING een tarief van 50 cent per maand.

ING biedt al langer contactloos betalen aan via zijn bankpassen, maar nu kan er ook contactloos betaald worden met de smartphone en bijbehorende Android-app. In tegenstelling tot betalen met de bankpas is betalen met de smartphone niet gratis, ING laat klanten de eerste zes maanden gratis contactloos betalen met de smartphone, daarna betaalt de klant voor deze functionaliteit 50 cent per maand.

Om contactloos te kunnen betalen met je Android-smartphone, moet je beschikken over een toestel met een NFC-chip en Android-versie 4.4 of hoger. Als je toestel aan die eisen voldoet kan je de app gebruiken, je kan deze simpelweg naast de betaalterminal houden om daarmee betalingen te doen.

Bedragen tot 25 euro kan je op die manier zonder pincode betalen, bedragen erboven of als het totaalbedrag aan kleine betalingen boven de 50 euro komt, vereisen wel een pincode.

De app komt niet voor de iPhone beschikbaar, want hoewel deze beschikt over een NFC-chip, is deze chip niet toegankelijk voor externe ontwikkelaars.