1 min

Vanaf vandaag is het mogelijk om met Android Pay te betalen in veel winkels in de Verenigde Staten. Daarmee is Google’s nieuwe mobiele betaalsysteem nu van start gegaan. Google heeft een groot aantal banken zover gekregen mee te werken aan de betaaldienst waardoor in de meeste winkels nu met Android Pay kan worden betaald.

Android Pay biedt de mogelijkheid om betalingen te doen in winkels met je smartphone, je hoeft hiervoor dus geen betaalpas bij je te hebben. Android Pay kan gekoppeld worden aan creditcards en betaalrekeningen, op dit moment werkt Android Pay met American Express, Bank of America, Discovery en PNC. Iedereen met een rekening bij een van die banken en een Android-smartphone met minimaal Android-versie 4.4 en een NFC-chip kan gebruik maken van Android Pay. Betalen kan door de smartphone langs een betaalterminal te houden in combinatie met de nieuwe Google Wallet-app.

De komende weken gaat Google nog meer banken toevoegen aan Android Pay. Zodra Android Pay zich heeft bewezen in de Verenigde Staten zal Google zich gaan richten op het uitbreiden van de betaaldienst naar andere landen, waaronder landen in Europa.

Gisteren maakte de ING bekend dat de mobiel internetbankieren-app op Android nu ook geschikt is om mobiele draadloze betalingen uit te voeren in Nederland. Hiervoor moet de gebruiker ook beschikken over Android 4.4 en een NFC-chip. Daarnaast hanteert de ING nog een saldolimiet van 25 euro, voor alle betalingen boven dat bedrag moet alsnog een pincode worden ingetoetst.