Nest heeft een nieuw product toegevoegd aan zijn line-up, eerder verscheen er al een thermostaat en een rookmelder, nu is daar een beveiligingscamera aan toegevoegd. De zogenaamde Nest Cam kan beelden opnemen in Full HD met 30 frames per seconde, daarnaast beschikt de camera over een lens die 130 graden breed is.

Nest is inmiddels een volledige dochteronderneming van Google en deze divisie richt zich volledig op het slimmer maken van je huis. Het bedrijf is begonnen met een thermostaat en rookmelder en nu is daar een beveiligingscamera aan toegevoegd. Deze technologie is grotendeels afkomstig van Dropcam, een bedrijf dat ook door Google werd overgenomen en vervolgens op ging in Nest.

De huidige mobiele applicatie van Nest krijgt een update waarbij ondersteuning wordt toegevoegd voor de Nest Cam. Verder zullen de apparaten ook onderling gaan samenwerken, als er bijvoorbeeld koolmonoxide of brand wordt gedetecteerd zal de camera gaan opnemen. De beelden die worden opgenomen worden opgeslagen in de cloud en zijn alleen terug te kijken door een abonnement af te sluiten. Zo’n terugkijk abonnement gaat 100 dollar per jaar kosten om 10 dagen terug te kunnen kijken en 300 dollar om 30 dagen terug te kunnen kijken. De beelden live bekijken is gratis. De camera kan overdag opnames maken maar ook ’s nachts in het donker tot een afstand van 6 meter.

De Nest Cam zal binnenkort in Nederland en België verkrijgbaar zijn voor 190 euro.