1 min

Begin juni schreven we nog dat Nest zijn eerste buitencamera ontwikkelde en nu is deze reeds onthuld. Het apparaat lijkt sterk op de Nest Cam, de versie voor binnenshuis, en werkt met behulp van geavanceerde bewegingsdetectie.

Dankzij de nieuwe techniek registreert de camera het alleen als er mensen in beeld komen. Dan wordt er een notificatie verstuurd. De beelden die de Nest Cam Outdoor opneemt hebben een 1080p-resolutie en beeldsnelheid van 30fps. De camera is uitgerust met een beeldhoek van 130 graden. Er is ook een nachtmodus toegevoegd. Met behulp van acht speciale infrarode led-lichtjes kan de camera ’s nachts beelden maken.

Oorspronkelijk wilde Nest de camera enkel met batterijen laten werken, omdat deze alleen werkt als er mensen in beeld komen. Uiteindelijk vond Nest het toch een betere keuze een stroomkabel van 7,5 meter mee te leveren. De bevestiging vindt plaats middels een magnetische onderplaat.

De kabel zelf moet volgens Nest voldoende zijn om te voorkomen dat mensen de camera stelen. Mocht dat toch gebeuren, wordt er een notificatie verzonden en worden er beelden naar de eigenaar van de camera verstuurd. Dat gaat middels het wifi-netwerk, want een ethernetkabel kan niet aangesloten worden.

De Nest Cam Outdoor is nog niet te koop in Nederland. De lancering vindt plaats in de Verenigde Staten, waar het apparaat voor 200 dollar over de toonbank gaat. Dat is evenveel als de reguliere Nest Cam, dus de kans is groot dat de buitencamera in Nederland straks voor 199 euro per stuk verkocht wordt.