1 min

Microsoft speelt goed in op de huidige markt, waarbij veel nieuwe laptops niet langer voorzien zijn van een DVD-drive. Daarom gaat het Windows 10 ook verkopen met een USB-stick in plaats van een DVD in de winkelverpakking. Hierdoor kunnen gebruikers zonder DVD-drive ook Windows 10 installeren op hun systeem.

Microsoft gaat zowel de Windows 10 Home als de Windows 10 Pro versie verkopen op een USB-stick. De komst van de winkelverpakkingen met USB-sticks in plaats van DVD’s werd door verschillende Canadese webwinkels verklapt. Bij de lokale afdelingen van Microsoft in Europa weten ze nog niet of de verpakkingen met USB-sticks ook hier verkocht gaan worden, dat zal eind juli vanzelf duidelijk worden als Windows 10 beschikbaar komt.

Het feit dat ze in Europa nog niet zoveel weten is voor een bedrijf als Microsoft niet zo vreemd. De meeste beslissingen worden genomen in de Verenigde Staten. Gezien ook in Nederland en België veel ultrabooks verkocht worden zonder DVD-drive, ligt het voor de hand dat we de USB-versies hier ook gaan krijgen.