Bij Amazon.com zijn de eerste Windows 10 USB-sticks opgedoken, Microsoft gaat voor het eerst zijn besturingssysteem verkopen op een USB-stick. Hoewel de USB-sticks nu al te bestellen zijn is de leverdatum pas eind augustus.

Steeds meer nieuwe laptops beschikken niet langer over een dvd-speler en daar moet Microsoft nu op inspelen bij de verkoop van Windows 10. Daarom heeft het besloten om Windows 10 ook op USB-sticks te gaan verkopen, op deze manier kunnen mensen met een nieuwe dunne laptop ook zonder problemen Windows 10 installeren.

De prijzen bij Amazon voor Windows 10 zijn 119 dollar voor Windows 10 Home en 199,99 dollar voor Windows 10 Pro. Deze prijzen komen overeen met de adviesprijzen voor Windows 8.1. Het lijkt erop dat de prijzen in euro’s iets hoger komen te liggen en Microsoft de prijzen wat corrigeert in verband met de wisselkoers met de dollar.

Eerder deze week werd al duidelijk dat veel zakelijke diensten van Microsoft zo’n 10 procent duurder worden omdat de dollar het afgelopen jaar een heel stuk sterker is geworden ten opzichte van de euro. Windows 10 wordt ook wat duurder dan Windows 8.1, het lijkt erop dat Windows 10 Home 135 euro gaat kosten en Windows 10 Pro 279 euro.

Er zijn nog geen Europese webwinkels die de USB-stick al hebben opgenomen in hun assortiment, waarschijnlijk gaat dat nog wel gebeuren op korte termijn.

Voor de meeste mensen is Windows 10 overigens gewoon gratis, iedereen met een Windows 7 of Windows 8(.1)-licentie mag gedurende de eerste 12 maanden gratis upgraden naar Windows 10. Als je na die 12 maanden wil upgraden moet je wel betalen, als je eenmaal gratis geüpgraded bent dan blijft Windows 10 gewoon gratis, ook na die 12 maanden.