1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple heeft gisteravond een nieuwe versie gelanceerd van het iOS-besturingssysteem, versie 8.4. De belangrijkste wijziging in deze versie is de toevoeging van Apple’s nieuwe muziekdienst, Apple Music. Apple gaat nu eindelijk de concurrentie aan op de muziekmarkt met bestaande partijen als Deezer, Google en Spotify.

Grote vraag is natuurlijk of Apple Music ook een succes gaat worden, Apple heeft genoeg fans over de hele wereld maar Spotify heeft al een hele aardige gebruikersdatabase opgebouwd. We hebben inmiddels de specificaties van beide diensten met elkaar vergeleken en wat op valt is dat Spotify een hogere kwaliteit stream levert dan Apple Music. Verder biedt Spotify ook een gratis abonnement aan, welke voorzien is van advertenties. Apple doet dat niet, Apple biedt daar tegenover een gratis proefperiode van drie maanden.

Apple is er wel in geslaagd om Taylor Swift aan boord te krijgen, inclusief haar nieuwe album. Ook biedt Apple met Apple Music al muziekvideo’s aan. Spotify wil binnenkort muziekvideo’s gaan toevoegen aan het aanbod. De abonnementen van beide diensten zijn gelijk in prijs, voor beide moet 10 euro per maand worden betaald.

Helaas is het niet mogelijk om bestaande playlists van Spotify mee te nemen naar Apple Music. De komende tijd zal duidelijk worden of mensen tevreden zijn met Spotify of toch een overstap gaan maken.