LG Display investeert flink in een extra productielijn voor de productie van OLED-panelen voor mobiele apparaten. Het is de bedoeling om 1,99 biljoen won, omgerekend 1,6 miljard euro, te investeren in de bouw van een nieuwe fabriek. Dit liet LG Display direct na de aankondiging van de kwartaalcijfers weten.

Afgelopen kwartaal was de winst enorm gedaald. Het bedrijf maakte nog maar 35 miljoen euro winst, een daling van 91 procent ten opzichte van vorig jaar. De omzet daalde ook, maar lang niet zoveel, met 13 procent naar 4,7 miljard euro. Tegelijk stegen de verkopen met 5,1 procent. De voornaamste winstdaling komt voort uit weinig stabiele prijzen, de totale kostprijs van een gemiddeld scherm daalde namelijk met 4 procent.

Dat zal komend kwartaal stabiliseren volgens LG Display CFO Don Kim. In een statement liet hij weten dat "De algehele winstgevendheid van de tweede helft van het jaar zal naar verwachting verbeteren, doordat de prijzen voor panelen gestabiliseerd zijn."

Het bedrijf verwacht daarnaast flink wat extra winst te maken met behulp van de nieuwe productielijn. Daarmee kunnen vier keer zoveel OLED-schermen per maand geproduceerd worden dan met de huidige faciliteiten. Dat zou ook nodig zijn, omdat Apple – nu al een grote klant – volgens de geruchten volgend jaar zijn iPhone wil uitrusten met een OLED-scherm. LG kan zijn nieuwe productielijn overigens pas in 2018 in gebruik nemen.