Uit documenten van Samsung blijkt dat het Koreaanse bedrijf de laatste hand legt aan een Android 4.4 KitKat-update voor een aantal smartphones die al enige tijd verkocht worden. Onder de gegadigden zitten bijvoorbeeld de Galaxy S4 mini en Galaxy Note 3 Neo. De internationale versie van de Samsung Galaxy S III moet de update echter aan zich voorbij laten gaan.

De documenten zijn redelijk recent, ze dateren van 25 april jongstleden. De KitKat-update voor de Galaxy Grand 2, Galaxy Mega 5.3 en Galaxy Mega 6.3 (review) wordt getest, de Galaxy S III LTE en Galaxy S4 mini ondergaan de allerlaatste tests. De update voor de Galaxy Note II LTE, Galaxy S4 mini LTE en Galaxy Note 3 Neo is klaar om uitgerold te worden.

Eigenaar Galaxy S III kan update vergeten

Samsung zou problemen hebben ondervonden bij de ontwikkeling van de KitKat-update voor de internationale versie van de Galaxy S III. Die problemen kon het Koreaanse bedrijf volgens de documenten niet oplossen, waardoor de update voor het vlaggenschip van 2012 geschrapt moest worden.

Dit kan echter een interessante kwestie worden omdat de Galaxy S III nog geen achttien maanden op de markt was toen Google de KitKat-update beschikbaar stelde. Google zou Samsung onder druk zetten om alsnog een update beschikbaar te stellen. Het is echter onduidelijk hoeveel zeggenschap de zoekgigant hierin heeft.