2min

AMD heeft bekendgemaakt dat het naast Microsoft en Sony nu een derde partij heeft gevonden voor een groot aantal op maat gemaakte APU’s. Een APU is een chip waarin de normale processor wordt gecombineerd met de grafische processor. Microsoft en Sony nemen een AMD APU af voor de Xbox One en de PlayStation 4. De kans is daarmee heel groot dat Nintendo nu de derde partij is die kiest voor AMD.

AMD gaat behalve voor Microsoft en Sony nu nog een chip op maat produceren voor een derde partij. De naam van deze partij heeft het bedrijf niet bekendgemaakt, maar aangezien het al een tijdje duidelijk is dat Nintendo werkt aan een nieuwe console, genaamd de Nintendo NX, is de kans groot dat het Japanse bedrijf de nieuwe klant is van AMD.

Daarmee zet Nintendo een hele slimme stap aangezien het platform waarvoor de games ontwikkeld moeten worden gelijk is aan dat van de andere consoles in de markt. Dit maakt het voor de game-ontwikkelaars veel eenvoudiger om een een spel gereed te maken voor concurrerende consoles.

Verder zijn de chips van Microsoft en Sony inmiddels alweer zo’n twee jaar oud, Nintendo zou een flinke slag kunnen slaan door een chip af te nemen bij AMD die een stuk beter presteert dan de chip van de concurrenten. Al is dat over het algemeen niet Nintendo’s strategie, Nintendo kiest meer voor de ervaring en een lagere prijs dan voor echt hoge prestaties.

Tot op heden heeft Nintendo nog niets bekendgemaakt over de Nintendo NX, behalve dat de NX in ontwikkeling is. Verwacht wordt dat Nintendo de productie van de console in het najaar start en ergens volgend jaar beschikbaar komt.