1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

John Taylor, AMD’s hoofd van de marketingafdeling, heeft aangegeven dat zijn bedrijf plannen heeft liggen om de Jaguar APU die in de PlayStation 4 zal zitten later dit jaar ook uit te brengen voor gebruik in PC’s. Sony-sympathisanten hoeven zich volgens de topman echter geen zorgen te maken, het zou namelijk gaan om een minder krachtige variant.

Sony kondigde de PlayStation 4 pas onlangs aan, maar dat weerhoudt AMD er niet van om alvast een loopje te nemen met de Jaguar APU die in de spelcomputer zal belanden. Deze Accelerated Processing Unit is met afstand de meest krachtige die AMD tot nog toe heeft gebouwd en het bedrijf wil de techniek daarom logischerwijs breder toepassen.

Dat zal dan wel gebeuren zonder technieken die Sony heeft toegepast in de chip. Tijdens de persconferentie maakte Sony alleen details bekend over technieken van AMD, wat Sony voor toevoegingen heeft gedaan blijft dus onduidelijk.

De PC-versie van de APU zal wordt tevens niet zo krachtig als de chip die in de PlayStation 4 zal komen, maar zal qua architectuur wel veel gelijkenissen vertonen. Fans van Sony en PlayStation moeten zich niet druk maken om de bekendmaking, zo vindt Taylor. Het aantal rekenkernen zal namelijk lager zijn en daardoor zullen de chips ook minder rekenkracht hebben.

Volgens geruchten is de kans groot dat de volgende Xbox ook Jaguar-techniek onder de gelederen zal hebben.