2min

Apple heeft de producten van Nest uit zijn fysieke en online winkels gehaald nu het bedrijf het Apple HomeKit-platform heeft geïntroduceerd. De thermostaat en rookmelder zijn niet langer te krijgen in de Apple Stores. De applicatie van Nest in de App Store is niet verwijderd.

Apple heeft tegenover Mashable bevestigt dat het inderdaad is gestopt met de verkoop van Nest-producten nu het bedrijf vergelijkbare producten gaat verkopen maar dan geschikt voor het Homekit-platform voor Apple. Nest is sinds twee jaar een dochteronderneming van Google en de kans is op dit moment niet erg groot dat Nest ondersteuning zal gaan bieden voor Apple HomeKit. Google werkt namelijk aan een soortgelijk platform genaamd Brillo.

In de Nederlandse Apple Store is de Nest-thermostaat op dit moment nog wel te koop, het is onduidelijk of dit een foutje is of dat HomeKit voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar komt, waardoor Nest nog wel verkocht mag worden.

Apple heeft in het verleden vaker de keuze gemaakt om de verkoop van bepaalde producten te staken, nadat het zelf met iets soortgelijks op de markt kwam. Zo moesten de fitnesstrackers van Fitbit en Jawbone hun schapruimte opgeven in de Apple Store toen Apple de Apple Watch introduceerde. Ook het koptelefoon assortiment van Bose verdween kort nadat Beats werd overgenomen.

Mochten Google en Nest besluiten om HomeKit te gaan ondersteunen bestaat de kans dat de thermostaat weer terugkeert in de Apple Store.

UPDATE 27/08:
Nest heeft aan Techzine laten weten dat de producten in Europa wel gewoon te koop blijven in de Apple Stores.