1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft gaat een poging doen met een eigen Android-launcher genaamd Arrow. Arrow is momenteel nog in bèta maar het vervang de traditionele Android-launcher door een launcher van Microsoft. De opzet van de Microsoft-launcher is vooral eenvoud.

Arrow is een Android-launcher die momenteel alleen nog maar handmatig is te installeren door het APK-bestand te downloaden en te installeren. De launcher is nog niet toegevoegd aan de Google Play Store, of dat in de toekomst nog gaat gebeuren is onduidelijk. Ook is niet helemaal duidelijk wat het doel van Microsoft is met Arrow.

Je zou verwachten dat Microsoft met Arrow vooral een soort bindmiddel zou willen maken tussen de eigen online diensten. Dat blijkt echter niet het geval te zijn, de launcher zit vooral heel simpel in elkaar, zodat iedereen ermee kan werken. De launcher bestaat als het ware uit drie startschermen die niet zijn aan te passen. Het eerste scherm is een lijst met contactpersonen, het tweede scherm bevat bovenaan de iconen van de vier meest recente applicaties die op het toestel zijn geïnstalleerd, daaronder staan 12 iconen van de meest gebruikte applicaties. Het laatste scherm bevat notities en herinneringen, mogelijk verandert dat laatste scherm straks in Cortana, de persoonlijke assistent van Microsoft.

Op alle drie de startschermen zijn overigens onderaan dezelfde vijf iconen te vinden. Telefoon, berichten, Instellingen, browser en camera.