Microsoft is tegenwoordig op alle mobiele platformen aanwezig met zijn apps, maar het heeft ook een eigen Android-launcher genaamd Arrow, een launcher vervangt de complete visuele schil van Android. Waarom Microsoft een eigen Android-launcher heeft is niet helemaal duidelijk want het promoot de launcher ook niet.

Voor Microsoft is het waarschijnlijk een hobby-project waarvan het echte doel nog niet helemaal duidelijk is. Wat Arrow te bieden heeft aan gebruikers is eigenlijk een hele simpele Android-omgeving want Microsoft heeft enorm veel schermen geschrapt. Eigenlijk blijven er met Arrow maar drie hoofdschermen over, een hoofdscherm met recent gebruikte apps, een scherm met contacten en een scherm met berichten en notificaties. Deze schermen kunnen verder naar wens worden ingedeeld door de gebruiker en eventueel worden uitgebreid met extra schermen en widgets.

Arrow is vooral heel simpel opgezet en iedereen snapt het eigenlijk meteen. Op dit moment is Arrow alleen te krijgen in het Engels en het Chinees.De plannen met Arrow zijn echter onduidelijk, het is in elk geval niet zo dat het bedrijf binnen Arrow vooral andere Microsoft-apps pusht. Wellicht dat dit in de toekomst duidelijker gaat worden.