1 min

Google heeft besloten zijn beleid rond Android-updates voor de eigen Nexus-toestellen aan te passen. Het bedrijf gaat maandelijks patches uitrollen voor Android op de Nexus-toestellen en garandeert drie jaar lang updates voor een Nexus-toestel.

Veiligheid wordt steeds belangrijker, gebruikers zijn zich steeds bewuster van de gevaren online en verwachten dat hun producten goed zijn beveiligd. Vorige week werd er een zeer groot lek gevonden in Android genaamd stagefright, waarmee kwaadwillende een Android-toestel kunnen overnemen. Dit grote beveiligingslek zal door veel fabrikanten deze maand nog worden gepatched.

Trend Micro heeft nu een tweede lek gevonden in Android, waardoor een toestel onbruikbaar wordt. Google heeft inmiddels besloten dat het een duidelijk signaal moet afgeven dat het veiligheid zeer belangrijk vind. Het gaat daarom maandelijks updates uitrollen naar de eigen Nexus-toestellen. Daarnaast garandeert het dat de toestellen minimaal drie jaar voorzien worden van beveiligingsupdates.

Daarnaast gaat het fabrikanten stimuleren om hetzelfde te doen.