2min

Het kan bijna geen toeval meer zijn, nadat Google heeft aangekondigd maandelijks Android-updates te gaan uitbrengen voor zijn Nexus-toestellen volgde Samsung al snel en nu heeft ook LG aangekondigd maandelijks updates te gaan uitbrengen. Het lijkt erop dat Google zeer overtuigende argumenten of middelen heeft gebruikt om de fabrikanten te overtuigen Android beter te onderhouden.

LG heeft aangegeven dat het ook maandelijks Android-updates zal gaan verspreiden voor een deel van zijn Android-smartphones. Het bedrijf is nog niet helemaal duidelijk welke toestellen er precies voorzien gaan worden van updates, maar het lijkt te gaan om in elk geval de duurdere LG G2 (review), LG G3 (review) en LG G4 (review).

Of er ook goedkopere LG-smartphones maandelijks voorzien gaan worden van updates is nog onduidelijk. Ook LG geeft als reden de stagefright-bug in Android, maar gezien het tijdstip waarop zowel Google, als Samsung en nu LG een ander beleid aankondigen lijkt dit geen toeval te zijn. Er is ergens in een achterkamertje overleg geweest tussen Google en de fabrikanten. Waarschijnlijk kondigen bedrijven als HTC, Motorola en Sony binnenkort hetzelfde aan.

Google verspreidt al veel langer maandelijks updates naar fabrikanten voor bugs en kwetsbaarheden in Android, maar in de meeste gevallen wordt er niets gedaan met deze updates. Alleen als er een nieuwere Android-versie wordt uitgebracht worden dit soort wijzigingen doorgevoerd. Nu Android steeds kwetsbaarder wordt ondernemen de fabrikanten wel actie, er is echter nog een horde te nemen, de telecomproviders zullen ook mee moeten gaan werken in het sneller verspreiden en uitrollen van updates.