2min

LG heeft besloten om toch zijn Android clamshell-smartphone uit te brengen in Europa. De flip phone komt in enkele Europese landen beschikbaar en gaat waarschijnlijk weinig euro’s kosten als we naar de specificaties kijken. Eerder leek het erop dat het toestel alleen in Azië zou verschijnen maar LG geeft het toestel in Europa ook een kans.

Vorige week schreven we al over de LG flip phone of clamshell smartphone, vroeger, in het pre-smartphone-tijdperk, waren dit zeer populaire modellen omdat ze redelijk compact waren en je ze gewoon prettig dicht kon vouwen. Met de komst van de smartphone zijn de toestellen een stuk groter geworden is het touchscreen enorm belangrijk en zijn clamshells eigenlijk niet meer toepasbaar.

Toch heeft LG gewoon een clamshell gemaakt met de nieuwste versie van Android en past het dit toe op een zeer klein scherm. Of dat ook prettig werkt is natuurlijk nog maar de vraag, maar voor mensen die hun telefoon maar weinig gebruiken en echt niet meer doen als bellen en sms’en kan dit wel degelijk een uitkomst zijn. Of mensen die simpelweg een kleine telefoon willen.

De specificaties van de LG Gentle, zoals het toestel heet, verraden dat de adviesprijs van het toestel niet enorm hoog kan zijn. Er is gekozen voor de goedkoopste chip van Qualcomm, de Snapdragon 210, het scherm is slechts 3,2 inch met een resolutie van 480 x 320 pixels, ook daar hangt geen hoog prijskaartje aan. Ook het invoeren van fysieke knoppen en een fysiek toetsenbord is over het algemeen niet extreem prijzig. Het werkgeheugen bedraagt verder 1GB en de opslagcapaciteit is slechts 4GB.

In Frankrijk en Italië kan men het toestel binnenkort in elk geval krijgen, voor Nederland staat het toestel nog niet op de planning en voor België is nog niets definitiefs besloten. Aangezien we in Nederland best wel wat webwinkels hebben met smartphones, die ook hun hand niet omdraaien om wat toestellen te importeren, is de kans aanwezig dat de LG Gentle via een omweg toch hier te koop zal zijn.

Wij zijn stiekem toch wel een beetje nieuwsgierig hoe goed dit toestel gaat verkopen.