LG heeft het voor elkaar gekregen, het bedrijf heeft een zogenaamde "flip phone" ontwikkeld met Android Lollipop. Dit soort fliptelefoons waren jaren geleden erg populair maar door de opkomst van de smartphones verdwenen ze, omdat het simpelweg niet handig is. Toch heeft LG nu een "flip phone" met Android gemaakt genaamd LG Gentle, speciaal voor de Zuid-Koreaanse markt.

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen, de kans dat we dit toestel ook in Europa gaan zien is bijzonder klein. De LG flip phone met Android doet oude tijden weliswaar herleven, maar als we naar de specificaties kijken zijn we alles behalve onder de indruk. De specificaties van het toestel komen overeen met een budget-toestel, waardoor deze LG Gentle hooguit interessant is als tweede toestel voor alleen wat bellen en tekstberichten uitwisselen.

Het toestel beschikt namelijk over een enorm klein scherm van slechts 3,2 inch met een eveneens bijzonder lage schermresolutie van 480 x 320 pixels. De camera aan de achterkant beschikt over drie hele megapixels, aan de voorzijde zit een VGA-camera. Aan de binnenkant zit een quadcore 1,1 GHz-processor met 1GB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit, enorme prestaties moeten niet worden verwacht. De opslagcapaciteit is overigens wel uit te breiden via een microSD-slot.

Tegenover deze toch wat slechte specificaties staat wel dat het toestel beschikt over de laatste Android-versie, namelijk Android 5.1 Lollipop en beschikt het toestel over 4G-connectiviteit. De accucapaciteit is 1700 mAh, maar we kunnen niet inschatten hoelang de accuduur is. Het toestel gaat omgerekend 155 euro kosten.