Samsung heeft een high-end flipphone (clamshell) ontwikkeld, de klaptelefoon van Samsung beschikt over een Qualcomm Snapdragon 808-processor met twee schermen van 3,9 inch. De klaptelefoons waren voor het smartphonetijdperk enorm populair en krijgen nu een tweede kans.

Samsung is niet de enige fabrikant die een klaptelefoon heeft ontwikkeld en op de markt gebracht. Ook LG heeft een klaptelefoon gemaakt, maar dat is een goedkope smartphone met een minder krachtige processor en met maar één scherm. Samsung’s klaptelefoon beschikt over twee schermen en een krachtige processor, waarmee het toch wat meer de high-end markt probeert te bedienen. Ook beschikt het toestel uiteraard over een fysiek toetsenbord, zoals alle clamshells en draait het toestel natuurlijk op Android 5.1 Lollipop.

Samsung heeft het toestel vooralsnog alleen voor de Chinese markt aangekondigd, maar mogelijk vind het toestel zijn weg ook nog naar Europa. LG kondigde het toestel in eerste instantie ook alleen aan voor Azië maar besloot als snel het toestel ook voor Europa aan te kondigen.

Het toestel van Samsung beschikt zoals eerder vermeld over een high-end processor. Verder zijn er twee AMOLED-schermen van 3,9 inch aanwezig met een resolutie van 1280 x 768 pixels. Zowel het formaat als de resolutie kunnen we in dit geval hoog noemen voor een dergelijk toestel. De opslagcapaciteit bedraagt 16GB maar dit is nog uit te breiden via een microSD-slot. Ook is er 2GB aan werkgeheugen aanwezig. Foto’s kunnen worden gemaakt met een 16 megapixel camera of met de 5 megapixel camera aan de voorzijde.

Het toestel is 61,2 millimeter breed en ingeklapt 120,3 millimeter hoog. Daarmee is het toestel redelijk klein in vergelijking met andere smartphones. Het toestel is 16,3 milimeter dik wanneer het is ingeklapt, daarmee is het toestel een stuk dikker dan huidige smartphones maar gezien het een klaptelefoon is, zeker niet overdreven dik.

Samsung heeft het toestel nog geen echte Galaxy-naam gegeven, het toestel is vooralsnog bekend als de Samsung GT-G9198.