1 min

Volgens de laatste geruchten zou Apple op 9 september een groot evenement organiseren om nieuwe producten te introduceren. Het zou daarbij gaan om de introductie van de nieuwe iPhone, de iPhone 6S, en waarschijnlijk de iPhone 6S Plus. Verder zal Apple mogelijk een nieuwe Apple TV presenteren.

Apple houdt zijn evenementen elk jaar in ongeveer dezelfde periode, begin september is het moment dat Apple vaak de nieuwe iPhone presenteert. Dit jaar presenteert Apple in elk geval de iPhone 6S, ook zullen we dan gaan zien of de iPhone 6 Plus (review) een opvolger gaat krijgen in de vorm van een iPhone 6S Plus.

De nieuwe iPhone wordt hoogstwaarschijnlijk voorzien van een scherm met ForceTouch, een nieuwe processor en ondersteuning voor 4G+ oftewel LTE-advanced, waarmee de maximale theoretische snelheid wordt verhoogt tot 300 Mbit/s. Het ontwerp en het formaat van de nieuwe iPhone is waarschijnlijk identiek aan de iPhone 6 (review) van afgelopen jaar.

Verder wordt er nog een nieuwe Apple TV verwacht, er gaan ook al jaren geruchten over een grotere iPad met een schermdiagonaal van 12,9 inch, maar deze wordt waarschijnlijk pas later aangekondigd tijdens een speicaal iPad-evenement.