1 min

Uit recente GFK-cijfers waarover Datanews beschikt blijkt dat de smartphone lang niet onder alle Belgen populair is. Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar koos 31 procent van de Belgen voor een klassieke gsm in plaats van een smartphone. In totaal werden er tijdens dezelfde periode 790.000 smartphones verkocht in België.

Het is zeker niet zo dat er geen smartphones worden verkocht in België maar de oude vertrouwde gsm, ook wel dumphones of feature phones genoemd, blijft in België populair. Dat blijkt uit het feit dat 31 procent van de verkochte mobiele telefoons nog steeds ene klassieke gsm is. De overige 69 procent koopt wel een smartphone, de gemiddelde prijs die wordt neergeteld voor een smartphone daalt overigens wel. Dit is vooral te danken aan de goedkope smartphones die alsmaar beter worden. De Moto G (review) is hier een goed voorbeeld van. De gemiddelde prijs van een smartphone daalde van 321 euro gemiddeld vorig jaar naar 288 euro.

De verkoop van tablets is in de eerste vier maanden van dit jaar met 20 procent gestegen in België tot 424.000 tablets. Wel daalde de gemiddelde verkoopprijs van tablets van 339 euro naar 290 euro. Daarmee zijn tablets nog net iets duurder dan de gemiddelde smartphone.