2min

Sony heeft een opvolger van de eerste Smartband gepresenteerd, de Smartband 2, deze keer met hartslagsensor. De nieuwe smartband komt in september in de winkels te liggen voor een adviesprijs van 119 euro.

Sony heeft vandaag al het eerste nieuwe product gepresenteerd voor dit najaar. De nieuwe Smartband 2 is de opvolger van de eerste Sony Smartband (review) en beschikt deze keer ook over een hartslagsensor. Het is opmerkelijk dat Sony nu al begint met het presenteren van nieuwe producten aangezien er een grote persconferentie gepland staat begin september op de IFA in Berlijn.

Waarschijnlijk heeft Sony tijdens de consumentenelektronicabeurs in Berlijn al genoeg producten te presenteren, waardoor de Smartband 2 nu vast wordt aangekondigd. Dat belooft in elk geval wat voor de IFA-presentatie.

De nieuwe smartband is een echte doorontwikkeling op zijn voorganger, het nieuwe model is beter in staat om vast te stellen wat de gebruiker aan het doen is, wandelen, hardlopen of een andere sport aan het beoefenen. Ook kan het slaapgedrag worden bijgehouden. Verder kan de smartband ook de algemene conditie, spanning en stress meten van de gebruiker.

De smartband werkt samen met de Sony LifeLog app waarin je alle informatie die de smartband heeft verzameld kan inzien. Het leuke aan deze app is dat de informatie ook een beetje creatief wordt gepresenteerd en je niet alleen naar saaie grafieken en tabellen zit te kijken.

De accuduur van de nieuwe Smartband is slechts twee dagen, dit terwijl zijn voorganger maar liefst vijf dagen mee ging met een volledig opgeladen accu. Dat is wat ons betreft toch wel een flinke achteruitgang. Het opladen is wel teruggebracht tot slechts één uur. Ook is de smartband nog steeds waterdicht dus ermee douchen is geen enkel probleem.