De nieuwe Smartwatch van Sony, de SmartWatch 2, is vanmorgen in Nederland en België in de verkoop gegaan. Het horloge dient als aanvulling op je Android-smartphone. De SmartWatch 2 kan diverse simpele taken van je smartphone overnemen, waardoor je deze niet steeds uit je broekzak hoeft te halen om op de hoogte te blijven.

De SmartWatch 2 van Sony kan via NFC eenvoudig gekoppeld worden aan je Android-smartphone. De smartphone en het horloge communiceren vervolgens via een Bluetooth-verbinding met elkaar. Op het horloge kan je onder andere telefoongesprekken afhandelen, meldingen en berichten ontvangen.

In tegenstelling tot de Galaxy Gear van Samsung kan de Sony SmartWatch 2 met alle Android-telefoons met Android 4.0 of hoger samenwerken. de accuduur is volgens Sony 3 tot 4 dagen bij normaal gebruik en bij weinig gebruik kan de SmartWatch 2 het tot 7 dagen uithouden.

Sony heeft gekozen voor een transflectief 1,6 inch-scherm waardoor deze ook makkelijk is af te lezen in de volle zon. Het horloge heeft een IP57-waardering en is dus aardig waterdicht. Er zijn verschillende bandjes beschikbaar voor SmartWatch 2, een leren, metalen of rubberen band.

De nieuwe SmartWatch is vanaf vandaag te krijgen in de bekendere elektronicawinkels in Nederland en België met een adviesprijs van 179 euro. In Techzine’s prijsvergelijker vind je het horloge inmiddels voor zo’n 150 euro.