Dell is op dit moment nog de derde pc-fabrikant ter wereld na Lenovo en HP, maar mogelijk gaat dat in de komende jaren veranderen nu Dell bekendgemaakt heeft dat het 125 miljard Amerikaanse dollar gaat investeren in de Chinese markt. Dell wil zijn aanwezigheid in China flink vergroten.

De investeringen die Dell doet zullen er toe leiden dat er 1 miljoen nieuwe banen ontstaan in China en dat er voor 175 miljard dollar aan import en export handel wordt gecreëerd. "Internet is de nieuwe motor van de Chinese economische groei en heeft ongelimiteerde mogelijkheden", aldus Michael Dell, oprichter en CEO van het bedrijf.

Dell zal in China werken volgens het principe "In China, for China", waarbij Dell China zich zal conformeren aan de nationale regels van het land. Dell heeft in januari ook samenwerkingsovereenkomsten gesloten met het staatsbedrijf China Electronics Corporation en de overheid van Guiyang. Dell zal in China ook flink investeren in zijn research en development team.

In 2010 zag Dell al dat er toekomst lag in China en kondigde toen al aan om 250 miljard dollar te investeren in de komende tien jaar. Het is onduidelijk of deze 125 miljard onderdeel is van die 250 miljard of dat die er nog bovenop komt.

Dell kan door de enorme investeringen flink gaan uitbreiden in China, mogelijk kan het bedrijf dan doorgroeien en wellicht HP en Lenovo voorbij streven. Al zijn de investeringen die gedaan worden niet alleen bedoeld voor de productie en verkoop van computers, maar ook voor het ontwikkelen en leveren van enterprisediensten.

Lees meer