Vandaag heeft ING bekendgemaakt dat klanten van de bank al meer dan 5 miljoen betalingen in winkels contactloos hebben uitgevoerd. Ruim 80 procent van alle ING-bankpassen die in omloop zijn beschikken over de mogelijkheid om contactloos te betalen. Volgens MasterCard is Nederland het snelst groeiende land wat betreft contactloos betalen.

ING was de eerste Nederlandse bank die contactloos betalen invoerde, dat gebeurde al vorig jaar april. Inmiddels beschikken 6,5 miljoen bankpassen over deze mogelijkheid en dat heeft resultaat gehad, in totaal zijn er al meer dan 5 miljoen transacties gedaan via deze methode. In oktober deden klanten van de ING 850.000 betalingen contactloos en in november steeg dat aantal naar 1,1 miljoen.

Inmiddels hebben meer banken het contactloos betalen ingevoerd en volgens MasterCard kunnen meer dan 10 miljoen Nederlanders inmiddels contactloos betalen bij zo’n 55.000 winkels. Het aantal contactloze transacties zou volgens MasterCard in december liggen op 1,5 miljoen.

In Nederland groeit contactloos betalen het snelst, maar in Tsjechië is het al beter ingeburgerd, dat verloopt 50 procent van de betalingen al contactloos.