2min

De nieuwe iPad Pro van Apple zal dit jaar zeer moeilijk leverbaar zijn. De vraag is ook of we de iPad Pro nog wel in Nederland en België gaan zien dit jaar. Volgens DigiTimes kan Apple dit jaar maximaal 3 miljoen exemplaren leveren omdat er simpelweg niet meer schermen voor handen zijn.

Apple heeft vorige week de nieuwe iPad Pro gepresenteerd, een iPad met een 12,9 inch scherm en waar optioneel een toetsenbord en stylus-pen voor beschikbaar zal komen. Volgens onderzoek van DigiTimes zal de nieuwe iPad Pro van Apple niet als warme broodjes over de toonbank gaan aangezien Apple maar een zeer beperkte voorraad heeft.

DigiTimes stelt dat alleen Sharp op dit moment schermen produceert voor de iPad Pro en dat productiecapaciteit van Sharp is niet groot genoeg om echt voorraad aan te leggen. In totaal zal Apple maximaal 3 miljoen exemplaren kunnen verkopen dit jaar. LG Display zal in het vierde kwartaal ook schermen gaan produceren voor de iPad Pro, maar zal slechts mondjesmaat schermen kunnen leveren. In 2016 moet de productie van de iPad Pro echt op gang komen en dan moet de tablet wel breed beschikbaar komen. Ook zal Samsung zich dan aansluiten bij de partijen die schermen produceert voor de iPad Pro.

Hoe groot de vraag zal zijn naar de iPad Pro is nog onduidelijk, het afgelopen jaar verkocht Apple 21,4 miljoen iPads in het vierde kwartaal. In de huidige trend zullen dat dit dit jaar minder zijn dan 20 miljoen, maar de iPad Pro zal mogelijk zorgen voor een stijging. Of 3 miljoen exemplaren voldoende gaat zijn is moeilijk te zeggen. Mocht de vraag groot zijn dan komt de iPad Pro waarschijnlijk pas in 2016 naar Nederland en België.

Apple gaat de iPad Pro in november op de markt brengen in de eerste rij landen, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Nederland en België horen traditioneel bij de tweede rij landen, maar wanner de tablet hier uit komt is nog onduidelijk, evenals de prijs van de tablet. In de Verenigde Staten is de tablet verkrijgbaar vanaf 799 dollar exclusief toetsenbord en styluspen.