Apple heeft bekendgemaakt dat de nieuwe iPad Pro vanaf woensdag is te bestellen en later deze week geleverd zal worden aan de Apple Stores en premium resellers in meer dan 40 landen, waaronder Nederland en België. Grote vraag is nog even of Apple voldoende voorraad heeft om iedereen te voorzien.

Apple maakt de iPad Pro direct in 40 landen beschikbaar, dat betekent dat het bedrijf of geen massale verkoop verwacht of dat het voldoende exemplaren op voorraad heeft of in korte tijd kan bijbestellen bij productiepartner Foxconn. De iPad Pro is een nieuwe tablet van het bedrijf uit Cupertino met een schermformaat van 12,9 inch, de normale iPad Air 2 heeft een scherm van 9,7 inch, de iPad Pro is dus een stuk groter.

Behalve dat de iPad Pro een stuk groter is verschijnen er ook een extern toetsenbord en stylus-pen voor deze grote iPad, hierdoor is de iPad Pro ook geschikt als vervanger voor je laptop. De iPad Pro maakt net als de normale iPads gebruik van iOS. De iPad Pro werd al in september aangekondigd maar nu is dan ook duidelijk wanneer die leverbaar is.

Voor degene die interesse heeft in deze nieuwe iPad, de iPad Pro is verkrijgbaar vanaf 919 euro, voor dat geld krijg je de 32Gb-versie met WiFi-connectiviteit er is ook een versie met 128GB aan opslagcapaciteit en 4G-connectiviteit, het prijskaartje daarvan is 1249 euro. Verder zal je de stylus-pen en het toetsenbord er apart bij moeten kopen als je daar gebruik van wil maken, de prijzen daarvan zijn respectievelijk 109 en 179 euro.

Aan de binnenkant van de iPad Pro is een Apple A9X-processor te vinden die volgens Apple ongeveer twee keer zo krachtig is als de Apple A8X die in de iPad Air 2 is te vinden. Binnenkort meer over deze nieuwe iPad Pro als we een reviewexemplaar hebben ontvangen.