Er gaan al geruime tijd geruchten over de komst van een iPad Pro met een groter scherm van 12,9 inch. Volgens eerdere geruchten zou de iPad Pro dit jaar moeten verschijnen maar nu meldt het Zuid-Koreaanse ETNews dat de iPad Pro pas in 2016 zal verschijnen en gebruik maakt van een nieuw soort scherm.

Of de iPad Pro echt ooit op de markt zal verschijnen of dat het een gerucht is van een aantal nieuwssites om Apple-fans bezig te houden is moeilijk te zeggen. Het gerucht gaat al sinds 2013 en echt bewijs dat Apple aan een iPad Pro werkt is nooit geleverd, maar een iPad Pro zou ons niet verbazen.

Apple heeft net als alle andere fabrikanten van tablets te maken met teruglopende verkoopcijfers, de iPad Air 2 (review) en de iPad Mini 3 (review) lijken daar geen verandering in te gaan brengen. Apple zou met een nieuw model met een groter scherm weer een nieuwe doelgroep kunnen aanboren, waardoor de verkoopcijfers wellicht weer gaan stijgen.

Het nieuwe aanraakgevoelige scherm van de iPad Pro zou gebruik maken van zilveren nano draden genaamd AgNW. Deze moeten ervoor zorgen dat het scherm nog beter reageert maar de schermen zouden ook goedkoper zijn om te maken. Inmiddels zou Apple al samples hebben gevraagd van alle grote schermfabrikanten om te zien of zij de schermen in massaproductie kunnen maken en wat de kwaliteit van de schermen is. Wie de schermen uiteindelijk gaat leveren is nog niet duidelijk, maar zowel Japan Display, LG Display en Samsung Display zijn in de race, waarschijnlijk wordt het een combinatie van twee of drie leveranciers.

Volgens ETNews zal Apple de iPad Pro in 2016 introduceren, terwijl eerder werd uitgegaan van 2015.