2min Devices

‘Apple iPad Pro vanaf 11 november te koop vanaf 919 euro’

Volgens de laatste geruchten start Apple op 11 november met de verkoop van de iPad Pro. Apple verwacht geen enorme vraag naar de iPad Pro en wil de tablet daarom direct wereldwijd beschikbaar maken. Het unieke aan de iPad Pro is dat het scherm met zijn 12,9 inch een stuk groter is, daarnaast is er optioneel een toetsenbord-cover en een stylus te koop voor de iPad Pro.

Of de iPad Pro ook echt een succes gaat worden is moeilijk in te schatten. Apple lijkt het voorbeeld van de Microsoft Surface te volgen en hoopt waarschijnlijk dat de iPad Pro daarmee kan concurreren. Goedkoop wordt de iPad Pro in elk geval niet, de goedkoopste versie gaat 919 euro kosten, dit is met 32GB aan opslagcapaciteit en zonder 4G. De versie met 128GB aan opslagcapaciteit en ondersteuning voor 4G krijgt een prijskaartje van 1249 euro.

Voor dat geld heb je echter nog geen stylus-pen of toetsenbord-cover. Voor de stylus-pen moet nog eens 109 euro en voor de toetsenbord-cover nog eens 179 euro neergelegd worden. Alles bij elkaar ben je dan ruim 1500 euro kwijt voor de duurste iPad Pro.

Als de iPad Pro inderdaad op 11 november in de verkoop gaat zal snel duidelijk worden of gebruikers warm lopen voor deze iPad. Gezien het prijskaartje en het formaat moet Apple het waarschijnlijk vooral hebben van zakelijke gebruikers. Die moeten echter wel rekening houden met extra kosten voor bijvoorbeeld Microsoft Office, Microsoft biedt Office gratis aan tot schermen van 10,1 inch, alle apparaten met een groter scherm vereisen een Office-abonnement.

Over de prestaties van de iPad Pro hoeft niet getwijfeld te worden, de Apple A9X-chip levert goede prestaties af en is volgens Apple 1,8 keer sneller dan de Apple A8X-chip die in de iPad Air 2 zit. Ook zijn de grafische prestaties verdubbeld.

Bron:9to5Mac