1 min

Dell heeft een aantal nieuwe werkstations gepresenteerd in de Precision-serie, het gaat om laptops met flink wat rekenkracht die inzetbaar zijn als mobiel werkstation. Daarnaast introduceert het bedrijf twee desktop-torens voor de zakelijke gebruiker die echt rekenkracht nodig heeft.

De mobiele werkstations van Dell zijn weliswaar krachtig maar qua ontwerp zeker geen bakbeesten. Dell weet met de nieuwe precisions prestaties en design samen te voegen. Uiteraard kunnen de systemen voor een zeer groot dell door de gebruiker worden geconfigureerd, waarbij gekozen kan worden voor Intel Core processoren van de zesde generatie (Skylake), maar ook voor een Intel Xeon E3-1200 processor. Voor de grafische prestaties is er een ruime keuze in AMD- en Nvidia-videokaarten.

Ook de keuze in beeldschermen is zeer breed te noemen, de keuze loopt uiteen van 15,6 inch Full HD tot 4K-schermen. Bij alle schermen heeft Dell er alles aan gedaan de bezel zo dun mogelijk te houden. De behuizingen van de Precision-laptops zijn gemaakt van carbon fiber en aluminium, hierdoor is de behuizing erg stevig maar niet enorm zwaar. Verder levert Dell uitgebreide garantiemogelijkheden, waarbij het bedrijf ook binnen 24 uur op de stoep kan staan de laptop te maken indien er sprake is van een hardwareprobleem.

De nieuwe Dell precision-systemen worden later deze maand verwacht, de prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.