2min

In de nieuwe build van Windows 10 zijn twee nieuwe apps toegevoegd die bij iedereen automatisch worden geïnstalleerd, het gaat om de Messaging en Skype Video-app. De Messaging app is een nieuwe chatapplicatie waarmee gebruikers direct met elkaar kunnen communiceren, terwijl Skype Video een nieuwe versie is van Skype die meer draait om videobellen.

Voor de mensen die het even is ontgaan, Microsoft stopt met het uitbrengen van een nieuwe Windows-versie elke drie jaar. Er komt binnen enkele jaren dus geen Windows 11, in plaats daarvan heeft Microsoft ervoor gekozen om Windows 10 te blijven doorontwikkelen en een paar keer paar jaar zal er een flinke update worden uitgerold naar alle Windows-gebruikers met de nodige verbeteringen en nieuwe features.

Deelnemers aan het Windows Insider-programma krijgen deze nieuwe features en wijzigingen direct voor hun kiezen, zodat ze deze kunnen uit proberen en testen. Eventuele problemen kunnen dan worden gemeld en kan Microsoft oplossen voordat de software echt breed beschikbaar komt. Ook kan Microsoft de feedback van gebruikers in overweging nemen, als iets niet goed werkt, niet intuïtief is of gewoon lelijk is.

In de nieuwste build voor Windows Insiders zijn twee applicaties standaard toegevoegd aan Windows 10, namelijk Messaging en Skype video. Eerst genoemde biedt de mogelijkheid via tekstberichten contact te onderhouden met je vrienden en familie. De tweede is meer gericht op videobellen en zorgt ervoor dat Skype nog prominenter aanwezig is in Windows 10. Verder biedt deze Build mogelijkheden om apps te installeren op een externe opslagcapaciteit. Dit kan bijvoorbeeld een USB-stick of micro-SD-kaart zijn.