1 min

Sony probeert ontwikkelaars voor zich te winnen door tijdig software vrij te geven waarmee het mogelijk is om Android 6.0 Marshmallow-roms te ontwikkelen. Zo heeft Sony onder andere drivers vrijgegeven waarmee de Android-roms goed kunnen werken op Xperia-smartphones.

De Android-binaries die Sony heeft vrijgegeven zijn ideaal voor ontwikkelaars om in korte tijd een eigen Android 6.0-rom te bouwen. Sony heeft ook direct alle drivers meegeleverd die nodig zijn om Android 6.0 soepel te kunnen draaien op een Xperia-smartphone. De vrijgegeven software is overigens niet voorzien van allerlei Sony-skins en apps, het gaat om de kale Android-versie zoals die door Google beschikbaar wordt gesteld en gebruikt op Nexus-toestellen.

Sony verplicht de ontwikkelaars dus niet om allerlei Sony-features en apps mee te nemen in de Android-roms. Sony maakt met het vrijgegeven van de software en de nodige informatie een goede beurt bij ontwikkelaars, waarmee de kans groter is dat ontwikkelaars in de toekomst kiezen voor een Sony Xperia-smartphone.

Voor mensen die in het bezit zijn van een Sony Xperia-smartphone betekent het dat er binnenkort flink wat roms beschikbaar zullen komen. Voor degene die daar niet op zit te wachten verschijnt er binnen enige tijd een update van Sony zelf naar de nieuwste Android-versie. Sony heeft bekendgemaakt dat alle high-end Xperia’s vanaf de Xperia Z2 een update gaan krijgen naar Android 6.0 Marshmallow. De verwachting is dat Sony deze update aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar beschikbaar zal maken.