1 min

Sony is begonnen met het uitrollen van Android 6.0.1 Marshmallow naar de Xperia Z2 en Z3-serie. De eerste gebruikers hebben inmiddels een melding ontvangen dat ze een update naar Android Marshmallow kunnen installeren. Mensen met een Xperia Z2, Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact kunnen op korte termijn een updatemelding verwachten.

Sony heeft enige tijd geleden al betaversies van Android 6.0 Marshmallow beschikbaar gesteld die gebruikers konden uitproberen. Waarschijnlijk is inmiddels de feedback op basis van die versies verwerkt en kan begonnen worden aan de definitieve uitrol van de nieuwe Android-versie.

De eerste gebruikers hebben de update inmiddels ontvangen. Sony rolt de update uit naar toestellen met modelnummer D6503, D6603 en D5803. De nieuwe firmware heeft versie 23.5.A.570 gekregen en bevat naast Android 6.0.1. Marshmallow ook de beveiligingsupdates van Android uit februari en de Camera 2.0.0 gebruikersinterface.

Op dit moment zijn er nog geen berichten van Nederlandse gebruikers die de update hebben ontvangen, maar dat lijkt een kwestie van tijd te zijn.

Lees ook onze review van de Sony Xperia Z3