1 min

De uitrol van Android 4.4 KitKat voor de Xperia-apparaten van Sony is begonnen. De eerste toestellen die de update ontvangen zijn de Xperia Z1, Xperia Z1 Compact en Xperia Z Ultra. De volgende golf staat op het programma voor het tweede kwartaal.

Sony is vandaag begonnen met de uitrol van Android 4.4 KitKat voor de Xperia Z1 (review), Xperia Z1 Compact (review) en Xperia Z Ultra (review). Het is niet geheel duidelijk wanneer welk land aan de beurt is voor de update. Op de redactie hebben wij de update in ieder geval nog niet beschikbaar.

De update naar Android 4.4 KitKat zorgt ervoor dat de Xperia-toestellen weer volledig bij de tijd zijn. Vooralsnog is KitKat de meest recente versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Sony heeft zelf nog de nodige toevoegingen aan het besturingssysteem gedaan, zo oogt de interface enigszins als die van de PlayStation 4-spelcomputer. Ook de statusbalk en schakelaars in het notificatiecentrum zijn door Sony aangepast.

De volgende toestellen die aan de beurt zijn, zijn de Sony Xperia Z, Xperia ZR en Xperia Tablet Z. Dit zal halverwege het tweede kwartaal gebeuren, ofwel ergens in mei. De nieuwe Xperia T2, Xperia E1 en Xperia M2 zullen standaard voorzien zijn van het besturingssysteem.