2min

Het gerucht waarvan je wist dat het naar verloop van tijd zou opduiken, dat Samsung in zijn volgende vlaggenschip, de Samsung Galaxy S7, ook een drukgevoelig scherm gaat gebruiken zoals Apple doet in de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Samsung zou ook werken aan zijn eigen versie van 3D Touch.

Samsung zal ongetwijfeld met bewondering hebben gekeken naar 3D Touch en de mogelijkheden ervan, volgens de laatste geruchten zou het Zuid-Koreaanse bedrijf ook al besloten hebben om een drukgevoelige scherm te gaan toepassen in het volgende vlaggenschip. Op de Techzine-redactie vinden we het gerucht nogal twijfelachtig, tot op heden heeft alleen Huawei aangekondigd met een speciale versie van de Mate S te gaan komen die beschikt over een 3D Touch achtige feature, maar dat toestel is nog steeds niet fysiek getoond en ook is er nog geen datum bekend waarop dat toestel beschikbaar gaat komen.

Synaptics de maker van touchpads voor in laptops heeft aangekondigd aan een dergelijk scherm te werken, Synaptics noemt de technologie Clearforce en deze is op zijn vroegst begin 2016 beschikbaar, in principe op tijd voor de lancering van de Galaxy S7. In tegenstelling tot 3D Touch zal Clearforce ook enkele nieuwe features bieden, zoals het ontwaken van het toestel uit stand-by door er hard op te drukken en de mogelijkheid om de scrolsnelheid aan te passen. Samsung en Synaptics hebben tot op heden nog niets aangekondigd over een mogelijke samenwerking. Of de geruchten kloppen is moeilijk in te schatten, maar wat wel vast staat is dat er Android-smartphones gaan verschijnen met Clearforce.