2min

Samsung zal eind februari in Barcelona tijdens de Mobile World Congress waarschijnlijk de Samsung Galaxy S7 presenteren. Daardoor duiken er steeds meer geruchten op, maar nu doet de over het algemeen goed geïnformeerde Wall Street Journal een duit in het zakje. Volgens de zakenkrant krijgt het toestel de beschikking over 3D Touch, een irisscanner, microSD-kaartslot en een USB Type C-poort.

Hoewel het op dit moment vooral nog speculeren is over de specificaties van het nieuwe vlaggenschip van Samsung, zijn er soms wel betrouwbare bronnen die met specificaties komen. Zo ook vandaag toen The Wall Street Journal op basis van betrouwbare bronnen een boekje open deed.

Volgens hen heeft Samsung ervoor gekozen om ook een vorm van 3D Touch in het scherm te verwerken, een feature die Apple heeft geïntroduceerd in de nieuwste iPhone 6S. Daarmee is het mogelijk het toestel anders te bedienen door net iets harder of zachter op het scherm te drukken.

Verder zou Samsung ook onder de indruk zijn van de irisscanners die Microsoft in de Lumia 950 en Lumia 950 XL heeft geplaatst, dus ook deze zullen hun intrede doen in de Galaxy S7. De irisscanner kan gebruikt worden voor authenticate zodat je niet je pincode hoeft in te vullen. De irisscanner zou veel accurater zijn dan een vingerafdrukscanner, welke waarschijnlijk ook nog steeds aanwezig zal zijn.

Andere features die Samsung toevoegt zijn een USB Type C-poort, dit is de nieuwe universele USB-aansluiting waarbij de kabel ook ondersteboven in het toestel kan worden gestoken. Waarschijnlijk zal Samsung echter ook het draadloos opladen blijven ondersteunen.

Tot slot zou het Zuid-Koreaanse bedrijf hebben geluisterd naar de criticasters van dit jaar en keert het microSD-kaartslot terug in het toestel. Gebruikers kunnen weer hun opslagcapaciteit naar wens vergroten. De verwisselbare batterij kiest voor zover niet terug, dit omdat Samsung meer prioriteit geeft aan een hoogwaardige behuizing en dat zeer lastig te combineren is. Samsung zou wel opnieuw gaan proberen de accuduur te verlengen en het opladen te versnellen, mogelijk zou een toestel binnen 30 minuten opgeladen kunnen worden voor een accuduur van één dag.

Verder gaan er geruchten dat de Galaxy S7 Edge alleen nog beschikbaar komt in een grote variant, over het formaat zijn de geruchten het niet eens, het ene gerucht stelt 5,7 inch terwijl het andere maar liefst 6 inch meld. Verder zijn er meerdere geruchten over de terugkeer van het microSD-kaartslot.