2min Devices

Microsoft start cashbackactie bij inruil pc voor Windows 10-computer

Microsoft heeft in een aantal landen een cashback-actie aangekondigd waarbij je geld terug krijgt als je een Windows 10-systeem koopt en je oude computer inruilt. Helaas is de cashback-actie niet aangekondigd voor de Nederlandse markt, maar wel voor de Duitse en de Franse markt.

Mensen die in Nederland of België wonen, op zoek zijn naar een nieuwe computer en niet al te ver van de grens met Duitsland of Frankrijk af wonen kunnen mogelijk wel gebruik maken van deze cashback-actie. Microsoft biedt 100 euro retour voor Windows 10-pc met een prijskaartje van minimaal 799 euro, 75 euro voor pc’s met een verkoopprijs tussen de 489 en 798 euro en tot slot 50 euro voor systemen met een verkoopprijs tussen de 349 en 498 euro.

De kortingen zijn niet echt gigantisch maar voor degene die toch op zoek is naar een Windows 10-computer wel mooi meegenomen. In de Verenigde Staten wordt de actie ook gehouden en daar zijn de kortingen vele malen hoger, mocht je dus nog op vakantie gaan naar de VS en je ziet een mogelijkheid om je oude Windows 10-laptop mee te slepen dan kan je daar mogelijk wel een flinke korting in de wacht slepen.

Microsoft biedt in de Verenigde Staten 300 dollar (264 euro) cashback als je een oude MacBook of iMac inlevert en 200 dollar (176 euro) als je een Windows-laptop inlevert. Wel moet het nieuwe Windows 10-systeem een minimale verkoopprijs van 599 dollar hebben. De actie is in de Verenigde Staten alleen geldig in de Microsoft Stores tot en met 20 oktober 2015.

Microsoft stelt verder dat de aankoop van de Surface Pro 3, Windows Pro-systemen, smartphones, tablets en All-in-Ones zijn uitgesloten van de actie. De actie geldt dus eigenlijk alleen op Windows 10-laptops.

We hebben contact gehad met Microsoft Nederland en op dit moment staat er nog geen dergelijke cashback-actie voor Nederland of België op het programma.