2min Devices

Microsoft betaalt 10.000 dollar voor ongewenste Windows 10-upgrade

Microsoft zou een Amerikaanse vrouw 10.000 dollar hebben betaald omdat ze problemen ondervond met haar computer na een ongewenste Windows 10-upgrade. De vrouw had Microsoft voor de rechter gesleept omdat ze geen toestemming had gegeven voor de upgrade, maar haar systeem wel te maken kreeg met crashes en traagheid.

Volgens de Amerikaanse krant de Seattle Times gebruikte de vrouw haar computer voor haar reisbureau, maar vorig jaar werd de pc ineens bijgewerkt naar Windows 10 zonder dat ze daar toestemming voor had gegeven. De upgrade naar Windows 10 zou echter niet vlekkeloos zijn verlopen en de pc van de vrouw liep regelmatig vast en werd extreem traag. Ze kon de computer soms dagen niet gebruiken.

Ze nam vervolgens contact op met de klantenservice van Microsoft, maar die konden het probleem ook niet verhelpen. Daarop stapte de vrouw naar de rechter en die gaf haar gelijk. Microsoft ging direct in hoger beroep, maar besloot daar uiteindelijk vanaf te zien en betaalde de vrouw 10.000 dollar om haar schade te compenseren. Wel ontkent het bedrijf nog steeds schuldig te zijn aan de problemen van de vrouw.

Waar de schuld precies ligt is zonder de pc volledig te analyseren niet te zeggen. Wel is deze rechtszaak en de uitspraak van de rechter ongetwijfeld een gevolg van de agressieve campagne die Microsoft heeft gevoerd rond Windows 10. Het bedrijf heeft nou eenmaal in oudere Windows-versies een zeer agressieve popup gebouwd die bijna niet weg te krijgen is.

De intenties van Microsoft zijn over het algemeen goed, want het gratis upgraden van oude besturingssystemen naar Windows 10 is eigenlijk altijd een vooruitgang, maar niet iedereen wordt graag gedwongen.