2min

Lenovo heeft een nieuwe Yoga-convertible aangekondigd, de Yoga 900 is een high-end laptop waarvan het scherm helemaal omgebogen kan worden. Het is niet mogelijk om het scherm los te maken van het toetsenbord dus je kan er geen echte tablet van maken. Wel beschikt de Yoga 900 over uitstekende hardware waarmee zeer goede prestaties neergezet kunnen worden.

De Yoga 900 beschikt over een 13,3 inch scherm met een resolutie van 3200 x 1800 pixels, wat zeer hoog is en uit komt op 276 pixels per inch. Aan de binnenkant heeft Lenovo gekozen voor een Intel Core i7-6500U, dit is een splinternieuwe Skylake-processor. Het gaat om een dualcore-processor met een kloksnelheid van 2,5 GHz en een Intel Graphics 520 als GPU. Verder voorziet Lenovo in 16GB aan werkgeheugen en maximaal 512GB aan opslagcapaciteit, dit is afhankelijk van de gekozen configuratie.

De Yoga 900 is voorzien van een nieuwe USB Type C-aansluiting maar ook van een oude vertrouwde USB 3.0-poort. Er zijn verder geen videopoorten aanwezig op de Yoga 900 dus daarvoor zal ook de USB Type C-poort gebruikt moeten worden. Wel is er nog een aparte geheugenkaartlezer.

De laptop is uiteraard uitgerust met Windows 10 en speciaal voor Cortana zijn er twee microfoons aanwezig op het systeem zodat Cortana nog beter de gebruiker kan verstaan en omgevingsgeluid kan wegfilteren. Om gebruik te kunnen maken van Windows Hello voor beter authenticatie is er een vingerafdrukscanner aanwezig. De accu moet zo’n 10 uur mee gaan op een volle lading.

De Yoga 900 is slecht 14,9 mm dik en weegt 1,29 kilo. Gezien alle high-end specificaties is dat zeker niet dik of zwaar. De Lenovo YOGA 900 is vanaf nu verkrijgbaar in de kleuren oranje, zilver en champagne goud voor een adviesprijs van 1299 euro.