2min

De Samsung Galaxy View is in een Amerikaanse webshop opgedoken met een prijskaartje van 599 dollar. De webshop heeft de gigantisch grote "tablet" van Samsung inmiddels alweer verwijderd, maar we kunnen hieruit opmaken dat de Galaxy View dit jaar nog zal verschijnen voor een adviesprijs rond de 600 euro.

De Samsung Galaxy View beschikt over een 18,4 inch-scherm en wordt door het Zuid-Koreaanse bedrijf geen tablet genoemd, daarom is het ook geen Galaxy Tab View maar Galaxy View. De vraag is nog een beetje hoe Samsung het product in het Nederlands gaat noemen, in het Engels noemt Samsung het een "movable device", oftewel een "verplaatsbaar apparaat".

De Samsung Galaxy View heeft dus een 18,4 inch-scherm, de resolutie is helaas slechts Full HD, waardoor het aantal pixels per inch niet zo hoog is als smartphones en tablets vandaag de dag. Aan de binnenkant heeft het bedrijf gekozen voor de Exynos 7850-processor. Dit is een nieuwe midrange-processor van Samsung met acht rekenkernen en een kloksnelheid van 1,6 GHz. De processor wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Ook is er nog ruimte voor een micro-SD-kaartje van maximaal 128GB. De accucapaciteit van de tablet is 5700 mAh en dat zou moeten resulteren in een accuduur van 8,5 uur tijdens het afspelen van video. Iets waar het apparaat uitermate geschikt voor is.

De tablet is uitgerust met Android 5.1 Lollipop en uiteraard Samsung’s eigen Touchwiz. Samsung zou een WiFi-versie en een versie met 4G willen uitbrengen. De WiFi-variant heeft een adviesprijs van 599 dollar, omgerekend en inclusief BTW iets meer dan 650 euro. Officieel heeft Samsung het verplaatsbare apparaat nog steeds niet aangekondigd, maar dat gaat waarschijnlijk later deze week gebeuren.