2min

Samsung heeft vandaag officieel de Galaxy View gepresenteerd op zijn blog, Samsung Tomorrow. Wat we daaruit kunnen opmaken is dat weigert het een tablet te noemen, maar noemt het wel een groot mobiel Android-apparaat. Verder wordt vooral de nadruk gelegd op het consumeren van media en dan voornamelijk video. Eigenlijk heeft Samsung dus gewoon een mobiele televisie gepresenteerd.

De Samsung Galaxy View beschikt over een scherm van 18,4 inch, zeg maar een fors maatje groter dan waar de gemiddelde laptop over beschikt. Het schermpaneel is voorzien van een Full HD-schermresolutie wat de optimale grootte is voor het bekijken van films. Verder zijn er hoge kwaliteit stereo-speakers, we vragen ons alleen nog af op welke plek deze speakers zitten. Zoals gezegd richt Samsung zich op mediaconsumptie met dit mobiel apparaat en het bedrijf laat ons dan ook weten dat op het hoofdscherm allerlei filmdiensten vooraf geïnstalleerd zullen zijn.


Aan de binnenkant zit verder een midrange octacore-processor van Samsung zelf, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. Verder is er nog een micro-SD-kaartslot aanwezig voor degene die daar niet genoeg aan heeft. Het apparaat is standaard voorzien van een standaard waar ook een handvat in zit verwerkt zodat je het toestel makkelijk mee kan nemen.

Samsung zal medio november de Galaxy View in Nederland op de markt brengen voor een adviesprijs van 699 euro. Volgens Samsung heeft Nederland de Europese primeur, waarschijnlijk kunnen onze Belgische bezoekers het apparaat ook medio november bestellen via de grote Nederlandse webwinkels die ook gewoon in België leveren.