2min

Uit een rapport van de Amerikaanse FCC blijkt dat Samsung een tablet heeft voorgelegd ter goedkeuring met een scherm van 18,6 inch. Vorige maand toonde Samsung op de IFA al een teaser van een grote tablet genaamd de Galaxy View, waarschijnlijk gaat het in dit geval om hetzelfde product.

Als beide producten inderdaad hetzelfde zijn dan komt Samsung deze maand nog met een 18,6 inch tablet op de markt. Een reusachtig formaat voor een tablet en de vraag is nog even op wat voor soort gebruik Samsung dan gaat mikken. Een tablet van een dergelijk formaat is wel in staat om een volledige krantenpagina te tonen of misschien gewoon om digitaal op te ganzenborden.

Op dit moment zijn er meer vragen dan antwoorden over de bruikbaarheid van een tablet van dat formaat. De grootste tablet die Samsung tot op heden op de markt heeft gebracht was de Samsung Galaxy NotePro 12.2 (review) met een scherm van 12,2 inch.

Over de specificaties is verder nog niets bekend, waarschijnlijk zal Samsung kiezen voor een LCD-scherm in plaats van een AMOLED-scherm want tot op heden zijn er nog geen AMOLED-schermen ontwikkeld op een dergelijk formaat. Er zijn verder geruchten opgedoken over een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels, maar dat betekent slechts 119 pixels per inch. Het ligt meer voor de hand dat Samsung kiest voor een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant zal ongetwijfeld een Samsung Exynos-chip worden geplaatst in combinatie met 2 of 3GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit is waarschijnlijk 32GB.

Samsung heeft op de IFA gezegd dat er in oktober meer informatie volgt, ergens in de komende weken dus.