2min

Samsung heeft vandaag bekendgemaakt dat het in mei een nieuwe tablet introduceert op de Nederlandse markt, de Galaxy Tab A. Deze tablet beschikt over een schermverhouding van 4 staat tot 3, daarmee stapt Samsung af van 16:9.

Samsung is zeker geen nieuwe speler op de tabletmarkt, het heeft al vele series op zijn naam staan, maar het bedrijf heeft besloten zijn tabletstrategie te herzien en komt nu met de Galaxy Tab A, een 9,7 inch-tablet met een schermverhouding van 4:3. Daarmee stapt Samsung over op dezelfde schermverhouding als de iPads. Deze wordt door veel gebruikers als prettiger ervaren dan de 16:9 verhouding.

Qua specificaties wordt snel duidelijk dat de Galaxy Tab A-tablet een goedkoper model is. Dat zien we direct terug in de schermresolutie van 1024 x 768 pixels. Wat betreft de interne specificaties is er een 1,2 GHz quadcore-processor aanwezig, waarschijnlijk een Snapdragon 410, verder zit er 1,5 GB aan werkgeheugen in de tablet en 16GB aan opslagcapaciteit. Aan de achterkant is gekozen voor een 5 megapixel camera en aan de voorzijde zit een 2 megapixel camera. De accucapaciteit is met 6000 mAh fors. Sasmsung heeft de tablet met 7,5mm wel erg dun weten te houden en qua gewicht is er met 470 gram ook weinig reden tot klagen.

Samsung gaat de tablet in drie versies op de Nederlandse markt brengen, een wifi-versie voor 299 euro, een 4G-versie voor 369 euro en tot slot een wifi-versie met een stylus voor 349 euro.

Internationaal heeft Samsung ook al een 8 inch-versie van de Galaxy Tab A getoond, maar deze zal vooralsnog niet in Nederland beschikbaar komen.

Grote vraag is nu over de nieuwe high-end tablets van Samsung ook gaan overstappen op een 4:3-schermverhouding, hier waren vorige maand al wel geruchten over.