2min

OnePlus heeft vandaag op een evenement in Londen de OnePlus X gepresenteerd. Het is alweer de derde smartphone van het bedrijf en ditmaal gaat het niet om een high-end smartphone maar een midrange-model, wel beschikt het midrange model over een veel mooier ontwerp dan de high-end modellen.

De nieuwe OnePlus X is behalve mooier ook kleiner dan de OnePlus One en OnePlus 2, het scherm is namelijk geen 5,5 inch groot maar 5 inch. De resolutie van het scherm bedraagt 1920 x 1080 pixels, oftewel Full HD. Aan de binnenkant is gekozen voor een Snapdragon 801-chip met vier Krait-cores en een kloksnelheid van 2,2 GHz en een Adreno 330 GPU. Dit is de high-end processor van 2014 en daardoor is de OnePlus X nu meer een midrange dan een high-end toestel. Over de prestaties hoeft echter niet geklaagd te worden want die zijn dik in orde. Verder is er 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit aanwezig, maar de opslagcapaciteit is nog eenvoudig uit te breiden via een microSD-slot. Mocht een gebruiker echter voldoende hebben aan 16GB kan deze er ook nog voor kiezen om het microSD-slot te gebruiken voor een tweede simkaart.

Aan de achterzijde van het toestel is een 13 megapixel camera te vinden met een f/2.2-lens van Samsung. Aan de voorkant is gekozen voor een Omnivision camera van 8 megapixel. In dit toestel is geen USB-Type C-poort aanwezig maar een gewone micro USB 2.0-aansluiting.

Het toestel maakt gebruik van Android 5.1.1 met daaroverheen de Oxygen OS-skin van OnePlus. Het toestel is uiteraard voorzien van 4G-connectiviteit en kan met alle Nederlandse en Belgische 4G-netwerken overweg. De OnePlus X is vanaf volgende week te verkrijgen, wel opnieuw via een uitnodiging, voor 269 euro. Daarmee is het toestel wel 70 euro goedkoper dan de high-end OnePlus 2. OnePlus brengt ook nog een duurdere variant van de OnePlus X op de markt met een keramische achterkant voor 369 euro.