1 min

OnePlus heeft besloten om zijn midrange-model vrij beschikbaar te maken zonder uitnodiging. De OnePlus X kan nu direct op de website worden besteld, daarnaast heeft het Chinese bedrijf de verzendkosten geschrapt waardoor het toestel nu 269 euro kost.

Carl Pei laat op de website van OnePlus weten dat er geen uitnodiging meer nodig is om de OnePlus X te bestellen. Dat is een stuk sneller dan verwacht, want bij de OnePlus One hebben gebruikers daar echt heel lang op moeten wachten.

De verzendkosten werden al eerder deze maand geschrapt door OnePlus, zolang het bestelbedrag maar hoger is dan 100 euro. Hierdoor zijn de toestellen van OnePlus weer net een stukje aantrekkelijker geworden.

De OnePlus X is een smartphone met een 5 inch OLED-scherm met een Full HD-resolutie. Aan de binnenkant zit de high-end processor uit 2014 , de Qualcomm Snapdragon 801, deze is nu vergelijkbaar met andere midrange-toestellen. Het is een quadcore-processor met een kloksnelheid van 2,2 GHz, verder is er 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit aanwezig. De opslagcapaciteit is overigens ook nog uitbreidbaar via het aanwezige microSD-slot. Het toestel draait op Android 5.1 met de Oxygen-skin van OnePlus.