In eerste instantie leek Europa niet op de planning te staan voor LG’s nieuwe high-end smartphone, de LG V10, maar inmiddels laat de fabrikant weten dat na de Verenigde Staten en China ook Europa zich op kan maken voor de V10. De V10 is een redelijk unieke smartphone omdat er twee schermen aan de voorkant zijn geplaatst.

De LG V10 is een high-end smartphone van LG met twee schermen aan de voorzijde. Een scherm van 5,7 inch met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, maar daarboven zit nog een klein horizontaal scherm van 2,1 inch met een resolutie van 1040 x 160 pixels. Dit scherm is speciaal voor notificaties en kleine widgets. Verder zijn er aan de voorkant ook nog twee vijf megapixel camera’s geplaatst zodat je een echte breedbeeld selfie kan maken.

Aan de binnenkant van het toestel is gekozen voor een Snapdragon 808-chip, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit. Wanneer het toestel precies beschikbaar komt in Nederland en België is nog niet bekendgemaakt, ook de prijs laat zich nog raden.

Vooralsnog houden wij er rekening mee dat het toestel pas begin 2016 verschijnt.